Αιμορροΐδες: Άμεση ανακούφιση κι επιστροφή στο σπίτι!

Οι πρωτοποριακές θεραπείες με τη χρήση ιατρικού laser μπορούν να σας απαλλάξουν οριστικά κι ανώδυνα από την καθημερινή ταλαιπωρία της αιμορροϊδοπάθειας με τρόπο μη επεμβατικά. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιείται η νοσηλεία και διασφαλίζονται οι πλέον ασφαλείς συνθήκες απέναντι στον κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 αποτελεί μια νέα πραγματικότητα στη ζωή μας. Ωστόσο, δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραμελούμε την υγεία μας, καθώς ακόμα και ένα φαινομενικά «αθώο» σύμπτωμα μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κατάσταση, αν δε λάβει έγκαιρα τη δέουσα φροντίδα.
Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της αιμορροϊδοπάθειας, η οποία ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ατόμων. Εκτιμάται, ότι πάνω από τους μισούς άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών σήμερα πάσχουν από αιμορροΐδες, ενώ περίπου το 80% του πληθυσμού υποφέρουν από τις επώδυνες συνέπειές τους τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους!

Με άλλα λόγια αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα, φυσική συνέπεια του δυτικού τρόπου ζωής, που χαρακτηρίζεται από έντονο στρες, ελάχιστη άσκηση και κακές διατροφικές συνήθειες.
Λόγω της φύσης της πάθησης, η αιμορροϊδοπάθεια, κοινώς γνωστή ως «αιμορροΐδες» είναι ένα θέμα που δύσκολα μιλά κανείς γι΄ αυτήν και οι ασθενείς καταλήγουν στο γιατρό, όταν συνοδεύεται από αιμορραγία.

Πρωτοποριακές θεραπείες

Το καλό, όμως, είναι ότι πλέον υπάρχουν θεραπευτικές προσεγγίσεις που λύνουν το πρόβλημα οριστικά, ανώδυνα και δίχως τις επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων του πρόσφατου παρελθόντος.
Πρόκειται για καινοτόμες τεχνικές με τη χρήση laser που εφαρμόζονται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα από τη Χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare», με επικεφαλής τον πρωτοπόρο Χειρουργό, Δρ. Γεώργιο Π. Ηλία:
Θεραπεία laser με HeLP για αιμορροΐδες 2ου βαθμού

Η μέθοδος HeLP (Hemorhoid Laser Procedure) είναι μια ενδοσκοπική κι εντελώς ανώδυνη επέμβαση με χρήση laser και υπό την καθοδήγηση υπερήχων.
Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή επέμβαση που διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά, δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο και επιτρέπει την άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Θεραπεία laser με LHP για αιμορροΐδες 3ου- 4ου βαθμού

Η μέθοδος LHP (Laser HaemorrhoidoPlasty) είναι μία εξίσου πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική τεχνική για τη θεραπεία της προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας (3ου – 4ου βαθμού).
Σε αυτή τη μέθοδο, το laser συρρικνώνει εκ των έσω τις αιμορροΐδες, χωρίς να τραυματίζεται το πρωκτικό δέρμα. Σε σύγκριση με τις συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, συνήθως δεν υπάρχουν τομές και δεν αφαιρείται κανένας ιστός.
Η θεραπεία LHP, όχι μόνο δε συνοδεύεται από ακράτεια, αλλά ελαχιστοποιεί και το ενδεχόμενο στενώσεων και επιπλοκών που παρατηρούνται συχνά σε άλλες τεχνικές.

Προστασία από τον κορωνοϊό

Με άλλα λόγια, ακόμα και οι πιο οξείες αιμορροϊδικές καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μη επεμβατικά. Όπου είναι δυνατόν, η αντιμετώπιση υπό τοπική αναισθησία σε περιβάλλον εξωτερικών ασθενών μπορεί να είναι κατάλληλη, όπως γίνεται στις επαναστατικές, ανώδυνες θεραπείες με τη χρήση laser.
Η θεραπεία των αιμορροϊδών με τις μεθόδους HeLP και LHP είναι τόσο ασφαλής που πραγματοποιούνται χωρίς να απαιτείται νοσηλεία των ασθενών ενώ συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα!

Leave a reply