Αιμορροΐδες: Οριστική κι ανώδυνη ανακούφιση με laser

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών σήμερα πάσχουν από αιμορροΐδες, ενώ περίπου το 80% του πληθυσμού υποφέρουν από τις επώδυνες συνέπειές τους τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Πρόκειται για μια σύγχρονη… μάστιγα, η οποία ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί ανώδυνα, αναίμακτα κι οριστικά, χάρη σε νέες, επαναστατικές τεχνικές με τη χρήση της τεχνολογίας laser.

Οι αιμορροΐδες αποτελούν θέμα ταμπού και δύσκολα μιλά κανείς γι΄ αυτές. Ως πάθηση είναι δυσάρεστη και προκαλεί φαγούρα, κάψιμο και πόνο. Τα επώδυνα συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν από μόνα τους, αλλά συνήθως επανέρχονται μετά από λίγο. Συνήθως οι πάσχοντες πηγαίνουν στο γιατρό μόνο όταν ξεκινά η αιμορραγία.

Η θεραπεία των αιμορροϊδών εξαρτάται από το στάδιο της νόσου.

Στο αρχικό(1ου βαθμού), η φαρμακευτική αγωγή και η διατροφή μπορεί να επαρκούν.

Στα προχωρημένα στάδια (2ου – 4ου βαθμού) οι αιμορροΐδες αναγκάζονται να βγουν προς τα έξω λόγω κινήσεων του εντέρου και οι ασθενείς παραδοσιακά υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται (κόβεται) ο αιμορροϊδικός ιστός που περισσεύει.

Κατά κανόνα, αυτό σημαίνει, επίσης, ότι το ευαίσθητο πρωκτικό δέρμα μπορεί να τραυματιστεί και να χρειάζεται μερική αφαίρεση. Έτσι, εκτός από τον πόνο, αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία επιπλοκών.

Όλα αυτά, όμως, αποτελούν πια παρελθόν, χάρη στις επαναστατικές, ανώδυνες θεραπείες με τη χρήση laser, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα από τη Χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare», με επικεφαλής τον πρωτοπόρο Χειρουργό, Δρ. Γεώργιο Π. Ηλία.

Θεραπεία laser με HeLP για αιμορροΐδες 2ου βαθμού

Η μέθοδος HeLP (Hemorhoid Laser Procedure) είναι μια επαναστατική τεχνική για θεραπεία των αιμορροϊδών με τη χρήση laser. Είναι ενδοσκοπική, εντελώς ανώδυνη και αρκετά «απλή» σε σύγκριση με κάθε άλλη τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα.

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και γίνεται με τη χρήση laser, υπό την καθοδήγηση υπερήχων, μέσω ειδικού πρωκτοσκοπίου, που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο σωλήνα του ορθού.

Χάρη στη στοχευμένη διείσδυση του λέιζερ, οι διογκωμένες αιμορροΐδες αποκόπτονται, από την παροχή αίματος. Εντός 7 έως 14 ημερών από τη διαδικασία, η αιμορραγία μειώνεται ως αποτέλεσμα της αιμοστατικής επίδρασης του λέιζερ. Οι αιμορροϊδικοί ιστοί συρρικνώνονται. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται για μια περίοδο έως 10 εβδομάδων.

Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή επέμβαση που διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά, δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο και επιτρέπει την άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Θεραπεία laser με LHP για αιμορροΐδες 3ου– 4ου βαθμού

Η θεραπεία LHP (Laser HaemorrhoidoPlasty) είναι μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική τεχνική θεραπείας της προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας (3ου – 4ου βαθμού).

Πραγματοποιείται με εξελιγμένο, ανώδυνο χειρουργικό laser και προσφέρει μικροχειρουργική ακρίβεια και απόλυτη ασφάλεια: Οι αιμορροΐδες συρρικνώνονται εκ των έσω με ένα λεπτό αισθητήρα laser υπό κατάλληλη αναισθησία, χωρίς να τραυματίζεται το πρωκτικό δέρμα. Σε σύγκριση με τις συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, συνήθως δεν υπάρχουν τομές και δεν αφαιρείται κανένας ιστός.

Η θεραπεία LHP δε συνοδεύεται από ακράτεια, αλλά ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο στενώσεων και επιπλοκών που παρατηρούνται συχνά σε άλλες χειρουργικές τεχνικές.

Πραγματοποιείται με τοπική ή περιοχική αναισθησία και προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο.

Η θεραπεία των αιμορροϊδών με τις μεθόδους HeLP και LHP είναι τόσο ασφαλής που πραγματοποιείται και σε εξωτερικά ιατρεία, ενώ συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

Leave a reply