Οριστικό τέλος στην Κύστη Κόκκυγος με ένα…χάδι!

Μια νέα, επαναστατική μέθοδος που αξιοποιεί τη… «θαυματουργή» τεχνολογία των θεραπευτικών laser, έρχεται να δώσει οριστικό τέλος στην Κύστη Κόκκυγος τόσο αναίμακτα, ανώδυνα και ανακουφιστικά, ώστε να ισοδυναμεί με ένα… χάδι!

Ο λόγος για την Ενδοσκοπική Εξάχνωση της Κύστης Κόκκυγος με τη χρήση του θεραπευτικού laser FiLac, την οποία εφαρμόζει με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Ελλάδα η Χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare», με επικεφαλής το Χειρουργό, Δρ. Γεώργιο Π. Ηλία.

Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία διαφέρει όσο η μέρα με τη νύχτα από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης της Κύστης Κόκκυγος, οι οποίες είχαν καταστήσει την εν λόγω πάθηση συνώνυμο της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας και της επώδυνης επούλωσης.

Η Ενδοσκοπική Εξάχνωση της Κύστης Κόκκυγος είναι κυριολεκτικά μια μη επεμβατική μέθοδος, η οποία δεν απαιτεί καμία τομή, δεν αφήνει στον ασθενεί καμία ουλή και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Επιπλέον, ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις φυσιολογικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς του μετά από μια ώρα, μπορεί να κάθεται και δεν χρειάζεται αλλαγές σε γάζες και άλλα επιθέματα!

Το κλειδί στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας αυτής, είναι ο «μαγικός» συνδυασμός της ενδοσκοπικής μεθόδου με τη χρήση θεραπευτικών laser.

Η επέμβαση

Μέχρι πρότινος η αφαίρεση της Κύστης με νυστέρι, ραδιοσυχνότητες ή χειρουργικά laser αποτελούσε μονόδρομο. Το πρόβλημα ήταν ότι η αφαίρεση της Κύστης άφηνε μια ευμεγέθη ουλή που χρειάζονταν αρκετές μέρες – έως και μήνες – για να επουλωθεί, μετά από καθημερινούς σχεδόν χειρουργικούς καθαρισμούς.

Σε αντίθεση με τα χειρουργικά laser που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της Κύστης Κόκκυγος για να κάνουν τομές και να αφαιρούν παθολογικό ιστό, το laser FiLac που χρησιμοποιεί ο Δρ. Ηλίας και η Χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare», έχει ΜΟΝΟ θεραπευτική δράση.

Κατά την Ενδοσκοπική Εξάχνωση της Κύστης Κόκκυγος εισάγεται ένα πολύ λεπτό ενδοσκόπιο μέσα από μια οπή στο δέρμα που συνήθως υπάρχει σε κάθε Κύστη. Με τον τρόπο αυτό καθαρίζεται εσωτερική η Κύστη από το υλικό της, συνήθως θύσανοι τριχών, και από όλους τους φλεγμονώδεις ιστούς.

Στη συνέχεια, από την ίδια οπή εισάγεται μια οπτική ίνα laser, η οποία προκαλεί φωτοπηξία εντός της Κύστης με αποτέλεσμα την τέλεια επούλωσή της στο διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Μετά τη θεραπεία, η οποία διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία, ο ασθενής ανακουφίζεται άμεσα από τον πόνο. Δεν απαιτούνται συνεχείς επώδυνες αλλαγές με κάποια επιθέματα, διότι το τραύμα στεγνώνει και επουλώνεται με ασφάλεια. Αρκεί η τοποθέτησης μιας απλής μόνο γάζας, ώστε το έλκος να μπορεί να οξυγονώνεται.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πιστοποιείται από την εμπειρία των πάνω από 1000 περιστατικών Κύστης Κόκκυγος, που έχει αντιμετωπίσει με τη μέθοδο της Ενδοσκοπικής Εξάχνωσης ο Δρ. Ηλίας και η Χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare».

Οι ασθενείς του επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινή τους δραστηριότητα και τη φυσιολογική τους ζωή: αφού αφαιρέσουν τη γάζα μπορούν άνετα να κάνουν ένα ζεστό ντους χωρίς το φόβο του σαπουνιού ή του αφρόλουτρου που θα πέσει πάνω στην πληγή.

Μια εικόνα που απέχει πολύ από εκείνη ασθενών που έχουν χειρουργηθεί και εκτός του ότι παρουσιάζουν συμπτώματα μεταχειρουργικού πόνου, βραδείας επούλωσης και παρατεταμένου οιδήματος, είναι αναγκασμένοι να αναρρώνουν ξαπλωμένοι σε πρηνή (μπρούμυτα) θέση…

Leave a reply