6 βήματα για να βρείτε έναν γιατρό που εμπιστεύεστε

Ψάχνετε καινούριο γιατρό; Διαβάστε πρώτα τις συμβουλές μας.

Ελέγξτε πρώτα τι καλύπτει η ασφάλισή σας

Όλοι θα θέλαμε ο γιατρός μας να είναι συμπαθής και να έχει καλή συμπεριφορά, αλλά το πιο λογικό είναι να διαλέξετε κάποιον που είναι συμβεβλημένος με την ασφαλιστική εταιρεία μας ή η κλινική συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.

Αναζητήστε αξιολογήσεις στο διαδίκτυο (πάντα με προσοχή)

Παρότι οι αξιολογήσεις στο διαδίκτυο μας βοηθούν πολύ όταν ψάχνουμε εστιατόριο, η ιατρική κοινότητα δεν έχει ακολουθήσει αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις. Λόγω αυτού, οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν συστήνουν την επιλογή γιατρού μόνο με βάση τις αξιολογήσεις στο διαδίκτυο. Μπορείτε ωστόσο να τις συμβουλεύεστε, χωρίς όμως να τις εμπιστεύεστε απόλυτα.

Ρωτήστε φίλους και γνωστούς

Η γνώμη γνωστών, φίλων, της οικογένειας, αλλά και άλλων γιατρών σας είναι ένας καλός τρόπος να δείτε τι πιστεύουν άλλοι ασθενείς για τον συγκεκριμένο γιατρό και κατά πόσο τον εμπιστεύονται. Ρωτήστε τους κατά πόσο νιώθουν άνετα να μιλήσουν στον γιατρό, πόσο πρόθυμος είναι να απαντήσει σε ερωτήσεις και πώς συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του.

Κάντε μια δοκιμαστική επίσκεψη

Θα χρεωθείτε την επίσκεψη – στην περίπτωση που ο γιατρός δεν είναι συμβεβλημένος με το ταμείο σας – αλλά θα μπορέσετε να δείτε εάν σας κάνει. Καλό είναι να κάνετε ερωτήσεις για να μπορέσετε να καταλάβετε εάν o γιατρός ανταποκρίνεται στις ανησυχίες σας. Για παράδειγμα: «Μπορώ να σας καλέσω στο τηλέφωνο ή να στείλω email σε εσάς ή στη γραμματέα σας σε περίπτωση που θέλω να ρωτήσω κάτι;» «Τι πιστεύετε για τις συμπληρωματικές ή τις εναλλακτικές θεραπείες;» Ανοίξτε κουβέντα σχετικά με τα πράγματα που θεωρείτε σημαντικά και προσέξτε πόσο δεκτικός είναι ο γιατρός απέναντι σε αυτά. Σκεφτείτε, «Με άφησε ο γιατρός να κάνω ερωτήσεις;» και «Με πρόσεχε πραγματικά όταν μιλούσα;»

Μην παραβλέπετε το κλίμα που επικρατεί στο γραφείο

Το γεγονός ότι τα πηγαίνετε πολύ καλά με τον πιθανό γιατρό σας δεν σημαίνει ότι η σχέση σας μαζί του δεν θα εμπεριέχει καθόλου άγχος. Η γραμματέας και οι άλλοι υπάλληλοι του γιατρού παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός καθησυχαστικού και φιλικού περιβάλλοντος. Σε περίπτωση που προσέξετε κάτι περίεργο στη σχέση σας με κάποιον από τους υπαλλήλους του γιατρού, να το αναφέρεται σε εκείνον.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Η επιλογή γιατρού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα μοιράζεστε προσωπικά πράγματα, γι’ αυτό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν δεν νιώθετε άνετα να μοιραστείτε προσωπικές λεπτομέρειες, συνεχίστε να ψάχνετε.

Leave a reply