Πώς αντιμετωπίζονται οι αιμορροΐδες;

Αν και λίγοι νιώθουν άνετα να το συζητήσουν, οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ διαδεδομένη πάθηση και στα δύο φύλα, ακόμα και στην παιδική ηλικία, αφού περίπου το 80% του πληθυσμού υποφέρει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του από τις επώδυνες συνέπειες (φαγούρα, τσούξιμο, πόνος, βλέννες, αιμορραγία, κ.λπ.).

Τι είναι και γιατί δημιουργούνται

Ετυμολογικά ο όρος προέρχεται από την περιγραφή του σημαντικότερου συμπτώματος της νόσου, που είναι η ροή του αίματος. Οι αιμορροΐδες έχουν μορφή σάκων και η ύπαρξή τους συμβάλλει στην προστασία του πρωκτικού σωλήνα και στον έλεγχο των κενώσεων. Η αιμορροϊδοπάθεια είναι συνέπεια της μη σωστής λειτουργίας των αιμορροϊδικών αγγείων, η οποία επιτρέπει την πρόπτωση του βλεννογόνου και τη δημιουργία αιμορροϊδικών όζων που προβάλλουν στον πρωκτικό σωλήνα. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα αίτια εμφάνισής τους, συνήθως όμως η πάθηση αποδίδεται στη δυσκοιλιότητα, την κληρονομικότητα και στον τρόπο ζωής (διατροφή, καθιστική ζωή, κ.ά.).

Η LASER HAEMORRHOIDOPLASTY είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, που υπερβαίνει τα προβλήματα των άλλων τεχνικών!

Διάγνωση

Αν έχεις απώλεια αίματος, έκκριση βλέννας, πόνο και άλλα συμπτώματα, επισκέψου τον ειδικό ιατρό ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρότερων παθήσεων (π.χ. νεοπλασιών) με παρόμοια συμπτωματολογία. Επιπλέον, στην περίπτωση της αιμορροϊδοπάθειας, η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών (νέκρωσης, λοίμωξης, αναιμίας, περίσφιξης κ.ά.)

Μπορούν να θεραπευτούν;

Για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας αρχικού σταδίου μπορεί να βοηθήσει μια ειδική διατροφή μεσογειακού τύπου, πλούσια σε φυτικές ίνες ή η φαρμακευτική αγωγή ή και η περίσφιξη, που προσωρινά βελτιώνουν την κατάσταση του ασθενούς, όχι όμως οριστικά, καθώς τα επώδυνα συμπτώματα συνήθως επανέρχονται. Η θεραπεία της προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας είναι ιδιαίτερα απαιτητική λόγω της ευαισθησίας και των ανατομικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Το Laser στη θεραπεία

Η αιμορροϊδοπλαστική LHP® (Laser HaemorrhoidoPlasty) είναι μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική τεχνική θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας, ανώδυνη, αναίμακτη και ασφαλέστερη έναντι άλλων θεραπειών. Πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία και προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο και αμεσότερη επιστροφή του ασθενούς στις συνηθισμένες του δραστηριότητες.

Leave a reply